Ανοίγει το χωριό παλετών για άστεγους στο Τζορτζτάουν. Το πρώτο του είδους του καταφύγιο στο Ντέλαγουερ.

Το allet χωριό για άστεγους ανοίγει στο Τζορτζτάουν. Το πρώτο του είδους του καταφύγιο στο Ντέλαγουερ.

Ο Jamie de la Cruz κοιμόταν σε μια σκηνή στο δάσος μέχρι τις 30 Ιανουαρίου, όταν ήταν ένας από τους πρώτους ανθρώπους που στεγάστηκαν σε ένα νέο χωριό με παλέτες για άστεγους στο Georgetown.

Το Springboard Pallet Village, που σχεδιάστηκε και λειτουργεί από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό The Springboard Collaborative, είναι το πρώτο του είδους του στο Ντέλαγουερ. Τώρα παρέχει καταφύγιο σε 44 προηγουμένως άστεγους.

«Είναι υπέροχο, που σου δίνεται η ευκαιρία να έχεις ένα μέρος να μείνεις, να αρχίσεις να εξοικονομείς χρήματα και να αρχίσεις να ψάχνεις για πιο μόνιμη στέγαση», είπε ο de la Cruz.

Ο 20χρονος παλεύει με την έλλειψη στέγης από τότε που γερνούσε από το σύστημα ανάδοχης φροντίδας, είπε. Πολλοί από τους ανθρώπους στο χωριό είναι χρόνια άστεγοι, σύμφωνα με τον διευθυντή του έργου Trish Hill.

“Πολλά συστήματα καταφυγίων, είναι 30 μέρες μετά πίσω στο δρόμο”, είπε ο Hill. «Αυτό δεν είναι πάντα χρήσιμο, ειδικά για τους χρόνια άστεγους».

Ποιος δικαιούται να ζήσει στο χωριό

Οι κάτοικοι του Springboard Pallet Village αξιολογούνται κάθε τρεις μήνες, αλλά μπορούν να παραμείνουν επ’ αόριστον εφόσον καταβάλλουν προσπάθειες για την επίτευξη των στόχων τους. Απαιτείται να αναπτύξουν τρεις στόχους κατά την πρόσληψη, ένας από τους οποίους πρέπει να είναι στόχος στέγασης.

Περισσότερα: Η έλλειψη στέγης στο Ντέλαγουερ συνεχίζει να αυξάνεται καθώς οι κρατικές υπηρεσίες, τα κονδύλια για την πανδημία μειώνονται

Τις εβδομάδες από τότε που άνοιξε το χωριό, το προσωπικό έχει βοηθήσει τουλάχιστον επτά άτομα να εισέλθουν σε προγράμματα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, σύμφωνα με τον Hill.

«Αυτή είναι μια τεράστια προσαρμογή για τους ανθρώπους που ζουν στο δάσος χωρίς κανόνες», είπε. «Δουλεύουμε πάνω σε αυτό».

Πώς είναι τα σπίτια

Το χωριό παλετών βρίσκεται σε ένα στρέμμα γης στην οδό Kimey, πίσω από το First State Group Motion Heart. Αποτελείται από 40 καταφύγια Pallet Inc., τα οποία είναι 64 τετραγωνικά πόδια με υπερυψωμένα κρεβάτια, ηλεκτρισμό και θερμότητα και κλιματισμό.

Το περιφραγμένο χωριό περιλαμβάνει ένα λουτρό με ντους και σχεδιάζεται να χτιστεί ένα κοινοτικό κέντρο. Προς το παρόν, έχει ανεγερθεί μια προσωρινή κατασκευή για φαγητό.

Περισσότερα: Καθώς τα κονδύλια για την πανδημία στερεύουν, εκατοντάδες άνθρωποι αντιμετωπίζουν άστεγους όταν λήγουν τα κουπόνια των μοτέλ

Πρόσφατα προσλήφθηκε ένας διευθυντής υπηρεσιών φαγητού για να βρει έναν πάροχο γευμάτων, αλλά στο μεταξύ, η κοινότητα έχει ενισχυθεί, είπε ο Hill. (Εάν θέλετε να γίνετε εθελοντής ή να παρέχετε ένα γεύμα ή βασικά είδη στους κατοίκους του Springboard Pallet Village, επικοινωνήστε με το Hill στο 302-841-1691.)

«Είναι όλα όσα πίστευα ότι θα είναι και πολλά άλλα», είπε ο δήμαρχος της Τζορτζτάουν Μπιλ Γουέστ.

Πώς ξεκίνησε το χωριό

Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα υπέρ του διετούς πιλοτικού έργου το 2021, εν μέρει λόγω ενός καταυλισμού περίπου 50 αστέγων που είχε σχηματιστεί στο δάσος στο τέλος της οδού Ντάγκλας.

Πριν από την πανδημία, σύμφωνα με μια έκθεση της Housing Alliance Delaware, ο αριθμός των αστέγων σε κάθε κομητεία ήταν «κατά προσέγγιση αντιπροσωπευτικός του μεριδίου της κομητείας στον πληθυσμό της πολιτείας». Το 2021 και το 2022, ωστόσο, περισσότεροι από 1 στους 3 άστεγους κατοίκους του Ντελαγουέρ ήταν στην κομητεία του Σάσεξ, σύμφωνα με την έκθεση.

Σε όλη την επικράτεια, οι καταμετρήσεις της Housing Alliance διαπίστωσαν ότι ο αριθμός των ανθρώπων που βιώνουν την έλλειψη στέγης έχει υπερδιπλασιαστεί από την έναρξη της πανδημίας.

Περισσότερα:Η καταγγελία για τα πολιτικά δικαιώματα κατά DNREC, η κομητεία του Σάσεξ στοχεύει την έγκριση εργοστασίου φυσικού αερίου στην περιοχή του Seaford

Η Shannon Marvel McNaught αναφέρει για την κομητεία του Sussex και όχι μόνο. Επικοινωνήστε μαζί της στο smcnaught@gannett.com ή στο Twitter @MarvelMcNaught