Η κοινότητα του Bladensburg αντιτίθεται στο σχέδιο για την κατασκευή νέου καταφυγίου αστέγων

Το rince George’s County ψάχνει για ένα μέρος για να χτίσει ένα νέο καταφύγιο αστέγων.

Η μεταμόρφωση ενός κενού κτιρίου στο Bladensburg είναι μια επιλογή, αλλά οι κάτοικοι που μένουν κοντά δεν το θέλουν στην αυλή τους.

Το Bladensburg υπερηφανεύεται ότι είναι μια ήσυχη, φιλική κοινότητα που φιλοξενεί σχεδόν 10.000 άτομα. Αλλά όταν οι κάτοικοι ανακάλυψαν ότι η παλιά κεντρική εκκλησία των Βαπτιστών στην οδό Annapolis θα μπορούσε να μετατραπεί σε καταφύγιο αστέγων, αντιμετώπισαν ένα πρόβλημα με αυτήν.

Οι γείτονες λένε ότι οι ηγέτες της κομητείας δεν τους έδωσαν καμία ειδοποίηση ούτε παρείχαν πληροφορίες σχετικά με το πιθανό σχέδιο.

Ο Abdol Diakite, ένας κάτοικος Bladensburg, είπε ότι ήταν “έκπληκτος” όταν το έμαθε.

“Ήμουν πολύ απογοητευμένος, ξέρεις; Προσβολή επίσης και ασέβεια”, είπε.

Η Kristina Smith ζει επίσης στην κοινότητα. Είπε στο FOX 5 ότι ήταν «πραγματικά στενοχωρημένη» όταν άκουσε τα νέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Επίθεση σε 83χρονη γυναίκα με τσεκούρι. ύποπτος συνελήφθη

Η σημερινή άδεια εκκλησία βρίσκεται στη γωνία των Routes 202 και 450 στη μέση μιας γειτονιάς και ακριβώς δίπλα σε μια στάση λεωφορείου για παιδιά. Γι’ αυτό η ασφάλεια είναι μία από τις πολλές ανησυχίες.

«Καταλαβαίνω ότι υπάρχει ανάγκη για καταφύγια αστέγων, αλλά απλώς δεν νιώθουμε ότι είναι κατάλληλο για την πόλη μας», δήλωσε ο Steve Weitz, κάτοικος Bladensburg. “Δεν θα δουλέψει εδώ… Οι έμποροι ναρκωτικών προσπαθούν να έρθουν σε αυτές τις περιοχές και να λεηλατήσουν άστεγους.”

“Αυτή είναι μια πολύ μικρή κοινότητα. Ζω εδώ 35 χρόνια”, είπε ο Smith. “Είμαστε ανεπαρκείς πόροι ως κοινότητα. Το αστυνομικό μας τμήμα είναι υπό εξυπηρέτηση. Δεν έχουμε αρκετούς αστυνομικούς.”

Σύμφωνα με διαδικτυακό έγγραφο, η κομητεία του Πρίγκιπα Τζορτζ υπέβαλε πρόταση για έκτακτη προσωρινή στέγαση για άστεγους. Δηλώνει, «Είναι η ισχυρή προτίμηση του νομού να αγοράσει μια τοποθεσία, μια γη ή την ανάπλαση ενός υπάρχοντος κτιρίου».

Σε μια δήλωση στο FOX 5, η Αντζελα Άλσσμπρουκς της κομητείας είπε ότι κατανοεί ότι αυτό είναι ένα δύσκολο ζήτημα.

“Ακούμε συνεχείς ανησυχίες από την κοινότητα ότι η κομητεία δεν έχει επαρκή στέγαση για τους άστεγους μας, και συμφωνούμε ολόψυχα και προσπαθήσαμε να ανοίξουμε περισσότερα καταφύγια. Αυτό που βρίσκουμε, ωστόσο, είναι ότι ενώ όλοι θέλουν να υποστηρίξουν τους άστεγους κατοίκους μας, πολλοί οι άνθρωποι διαφωνούν με την παρουσία τους μέσα και γύρω από τις γειτονιές τους. Ωστόσο, είναι ευθύνη μας ως κυβέρνηση της κομητείας να εργαστούμε για να παρέχουμε τους απαραίτητους πόρους και υποστήριξη στους πιο ευάλωτους κατοίκους μας και αυτό περιλαμβάνει την παροχή ενός χώρου για να ζήσουν. Θέλουμε οι κάτοικοι της κοινότητας Bladensburg να γνωρίζουν ότι κατανοούμε τις ανησυχίες τους και συναντιόμαστε με την ηγεσία της κοινότητας για να ακούσουμε τα σχόλιά τους καθώς συνεχίζουμε αυτή τη συζήτηση», αναφέρει η δήλωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: 2 άνδρες νεκροί από πυροβολισμούς μέσα σε τρακαρισμένο όχημα στην κομητεία του Prince George

Απαντώντας στα συναισθήματα του στελέχους της κομητείας, η Diakite είπε στο FOX 5 ότι πρέπει να βάλει τα χρήματά της εκεί που είναι το στόμα της.

«Μπορείς απλά να πάρεις αυτούς τους φτωχούς και να τους φέρεις κοντά σου», είπε ο Ντιακιτέ. «Θα μπορούσε να το κάνει αυτό και να μας δείξει με το παράδειγμα, ξέρετε, πώς να φροντίζουμε αυτούς τους ανθρώπους».

Αυτή τη στιγμή, η κομητεία δεν μπορούσε να παράσχει άλλες λεπτομέρειες σχετικά με την μετατροπή της παλιάς Κεντρικής Εκκλησίας των Βαπτιστών σε καταφύγιο αστέγων ή ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε αυτό θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί.

Ωστόσο, η δήμαρχος της πόλης του Bladenburg Takisha James είπε στο FOX 5 ότι εργάζεται για να οργανώσει μια συνάντηση με αξιωματούχους της κομητείας για να συζητήσουν το θέμα και να μάθουν περισσότερα πριν προβούν σε επίσημη δήλωση.

Αυτή είναι μια ιστορία που αναπτύσσεται. Ελέγξτε ξανά με το FOX 5 για ενημερώσεις.