Το άρθρο του Wellesley City Assembly σχετικά με το ακίνητο Sisters of Charity τραβάει την προσοχή των γειτόνων

το χαρακτηριστικό ακίνητο Sisters of Charity στο 125 Oakland St., με φόντο την Centennial Reservation, είναι το θέμα ενός άρθρου του Wellesley City Assembly που κάνει τον προκαταρκτικό του κύκλο μέσω επιτροπών και συμβουλίων. Η Συμβουλευτική Επιτροπή ενημερώθηκε για το άρθρο στις 15 Φεβρουαρίου και το Συμβούλιο Προγραμματισμού έχει ένα θέμα ημερήσιας διάταξης για τη συνεδρίασή του στις 21 Φεβρουαρίου.

Το άρθρο 42, που χρηματοδοτείται από το Συμβούλιο Σχεδιασμού, επιδιώκει να τροποποιήσει τον χάρτη ζωνών ώστε να συμπεριλάβει την ιδιοκτησία Sisters of Charity 14 στρεμμάτων σε μια περιοχή επικάλυψης κινήτρων κατοικίας (RIO) που θα επέτρεπε πρόσθετες χρήσεις, όπως πολυοικογενειακή στέγαση (μέγιστο 340 μονάδες) , μικτή χρήση που περιλαμβάνει έως και 10.000 τετραγωνικά πόδια χώρων λιανικής, υποβοηθούμενη/ανεξάρτητη κατοικία ηλικιωμένων (μέγιστο 150 μονάδες) και γηροκομείο/εξειδικευμένο γηροκομείο (μέγιστο 250 κλίνες). Οι προτεινόμενες εξελίξεις θα απαιτούν το Συμβούλιο Σχεδιασμού, το Συμβούλιο Προσφυγών Ζώνης και άλλες εγκρίσεις. Το ακίνητο είναι επί του παρόντος ζωνοποιημένο ως εκπαιδευτική περιοχή, η οποία επιτρέπει εκπαιδευτικές χρήσεις και στέγαση, και αυτή η χωροθέτηση θα παραμείνει.

Το ακίνητο χρησιμοποιείται επί του παρόντος από το Sisters of Charity ως τόπος συνταξιοδότησης για τα μέλη του και αποτελεί επιτρεπόμενη χρήση στο ακίνητο με θρησκευτική εξαίρεση. Το τάγμα ξεκίνησε τις εργασίες του στο Χάλιφαξ της Νέας Σκωτίας πριν από 175 χρόνια και ήρθε στη Μασαχουσέτη στα τέλη του 1800 για να διδάξει.

Στη γη λειτουργούν τόσο η μη κερδοσκοπική μονάδα φροντίδας του Marillac Residence (76 κλίνες) όσο και η μη κερδοσκοπική μονάδα νοσηλευτικής και αποκατάστασης της Elizabeth Seton (84 κλίνες). Οι αδερφές που μένουν στο ακίνητο δεν γίνονται νεότερες και οι νέες αδερφές δεν παίρνουν τη θέση τους, επομένως η στολή ψάχνει να πουλήσει το ακίνητο με βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Το σχέδιο θα ήταν να διατηρηθούν οι εγκαταστάσεις περίθαλψης σε λειτουργία καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής των αδελφών, που θα μπορούσε να είναι άλλα 30 και πλέον χρόνια, αλλά να δοθεί σε κάθε αγοραστή η ευκαιρία να αναπτύξει περαιτέρω την τοποθεσία, κάτι που δεν θα μπορούσε να κάνει σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες χωροθέτησης.

Η ψήφιση του Άρθρου 42 θα βοηθούσε τις Sisters of Charity αλλά και θα ευθυγραμμιστεί με τους στόχους της πόλης, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της στέγασης για πολλές οικογένειες. Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Σχεδιασμού Τζιμ Ρομπέρτι είπε κατά τη διάρκεια της Συμβουλευτικής συνάντησης ότι αυτή ήταν μεταξύ των τοποθεσιών που προσδιορίστηκαν στο Σχέδιο Παραγωγής Κατοικίας της πόλης για αυτόν τον πιθανό σκοπό. Η εκτελεστική διευθύντρια της πόλης, Μέγκαν Τζοπ, είπε ότι η χρήση ενός RIO σε αυτήν την περιοχή θα μπορούσε να είναι ένα παράδειγμα για το πού οδεύει η πόλη. «Αντί απλώς να ευθυγραμμίσουμε τη ζώνη με αυτό που θέλουμε να δούμε για ένα έργο, το οποίο ήταν το Wellesley Manner για λίγο, πρέπει πραγματικά να σκεφτούμε μπροστά, ώστε καθώς οι προγραμματιστές έρχονται να γνωρίζουν τους κανόνες του δρόμου και πώς να προχωρήστε…» Επιπλέον, η ιδιωτική ανάπτυξη της γης θα μπορούσε να αποκομίσει τα έσοδα από τους φόρους της πόλης — η τρέχουσα χρήση απαλλάσσεται από φόρους.

Το ακίνητο έχει ορισμένες αναπτυξιακές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένου του ότι βρίσκεται δίπλα σε μια ουδέτερη ζώνη και υγροτόπους και κοντά σε μια γειτονιά. Οι μελλοντικές χρήσεις του ακινήτου είναι αυτό που ανησυχεί ορισμένους γείτονες και μαζεύονται για να μιλήσουν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Σχεδιασμού. Τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής κατά τη διάρκεια της ενημέρωσής τους από το Planning έθεσαν πολυάριθμα ερωτήματα σχετικά με το πώς θα μπορούσε να είναι η μέγιστη ανάπτυξη, σημειώνοντας ότι η συνεδρίαση της πόλης θα θέλει να το μάθει αυτό. Χωρίς τέτοια λεπτομέρεια, «θα δεχθείτε τρομερή απώθηση», είπε ένα μέλος.

Η ομάδα γειτονιάς Associates of Brookside έχει ενθαρρύνει όσους βρίσκονται στην περιοχή να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Σχεδιασμού μέσω Διαδικτύου και να επικοινωνήσουν με το διοικητικό συμβούλιο με ερωτήσεις ή ανησυχίες. Η ομάδα το Σαββατοκύριακο υπέβαλε μια αναφορά υπογεγραμμένη από περισσότερα από 200 άτομα στο Συμβούλιο Σχεδιασμού που ζητά την απόσυρση του άρθρου. Αναφέρεται εν μέρει: «Δεν είχαμε τον κατάλληλο χρόνο για να κατανοήσουμε αυτήν την περίπλοκη πρόταση αναδιάρθρωσης που λαμβάνει χώρα σε μια κατοικημένη γειτονιά και στη μεγαλύτερη περιοχή διατήρησης της πόλης. Χρειάζεται να αφήσουμε χρόνο για να εμπλακούμε με τις Αδελφές, τους γείτονες, τους αβάτες (συμπεριλαμβανομένων των Centennial, Mass Bay και το Nation Membership) και όλους τους κατοίκους της πόλης σε στοχαστικό διάλογο σχετικά με τα πολύπλευρα ζητήματα που θέτει το Άρθρο 42 για τους ενδιαφερόμενους. Η Δημόσια Ακρόαση έχει επίσης προγραμματιστεί κατά τη διάρκεια της εβδομάδας των σχολικών διακοπών, η οποία δεν είναι κατάλληλη».

Στείλτε συμβουλές, φωτογραφίες, ιδέες στο theswellesleyreport@gmail.com