Το Νότιο Πόρτλαντ προχωρά με σχέδια για καταφύγια αστέγων

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Νότιου Πόρτλαντ εξετάζει το ενδεχόμενο να επιτρέψει την κατασκευή καταφυγίων αστέγων με μέγιστο αριθμό 50 κλινών το καθένα στην πόλη.

Τα καταφύγια θα πρέπει να έχουν υπνοδωμάτια, αντί για μια παραδοσιακή διάταξη πολλών κρεβατιών σε ένα μεγάλο δωμάτιο, είπαν οι δημοτικοί σύμβουλοι σε ένα εργαστήριο την Τρίτη για να συζητήσουν τις τροποποιήσεις ζωνών που θα απαιτούνταν για τα καταφύγια.

Οι αλλαγές στις ζώνες, οι οποίες θα μπορούσαν να περάσουν σε ψηφοφορία του συμβουλίου ήδη στις 21 Φεβρουαρίου, θεωρούνται απαραίτητο βήμα για να βγουν τα ξενοδοχεία της πόλης από την επιχείρηση στέγασης. Ορισμένα ξενοδοχεία έχουν λάβει κρατική και ομοσπονδιακή χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν ως καταφύγια και έχουν φιλοξενήσει εκατοντάδες άστεγους, συμπεριλαμβανομένων των αιτούντων άσυλο. Η χρηματοδότηση εξαντλείται, αφήνοντας την πόλη και τους φορολογούμενους της να πληρώσουν το λογαριασμό για στέγαση και υπηρεσίες, σύμφωνα με τον διευθυντή της πόλης Scott Morelli.

Το σχετικό South Portland αναζητά χρονοδιάγραμμα για τα ξενοδοχεία για να σταματήσουν να φιλοξενούν άστεγους

Οι σύμβουλοι και το δημοτικό προσωπικό τόνισαν την Τρίτη ότι η πόλη δεν θα χτίσει και δεν θα λειτουργήσει καταφύγια. Οι αλλαγές στις ζώνες θα επιτρέψουν σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς ή ιδιωτικές επιχειρήσεις να αναλάβουν αυτά τα έργα.

Το επίκεντρο της συζήτησης της Τρίτης ήταν ο μέγιστος αριθμός κλινών που επιτρέπονται ανά καταφύγιο, πόσα καταφύγια πρέπει να επιτρέπονται και πώς πρέπει να διαμορφωθούν.

Οι σύμβουλοι είπαν ότι το πολύ 50 κρεβάτια ανά καταφύγιο φαίνεται κατάλληλο για μια πόλη του μεγέθους του Νότιου Πόρτλαντ, ειδικά εάν ορισμένα από τα καταφύγια βρίσκονται σε κατοικημένες ζώνες. Η σύμβουλος Jocelyn Leighton πρότεινε να τεθεί ένα όριο πέντε καταφυγίων στην πόλη εάν οριστικοποιηθεί το όριο των 50 κλινών.

Διαφήμιση

Το Σχετικό Νότιο Πόρτλαντ εξετάζει τη δημιουργία νέων ζωνών για καταφύγια αστέγων για να αποτρέψει την αύξηση της φορολογίας

Ο μέγιστος αριθμός κρεβατιών ευθυγραμμίζεται επίσης με το πρότυπο του καταφυγίου που θα ήθελαν να δουν οι δημοτικοί σύμβουλοι, ένα με δωμάτια με τέσσερα έως έξι κρεβάτια το καθένα.

Η σύμβουλος Linda Cohen, ο αδελφός της οποίας ήταν κάποτε άστεγος, είπε ότι το μοντέλο του ξεχωριστού δωματίου είναι το καλύτερο για τους πελάτες.

«Όταν δεν ήθελε να πάει στο καταφύγιο αστέγων στο Πόρτλαντ, ήταν επειδή εκείνος και οι φίλοι του ανησυχούσαν για την αφαίρεση των υπαρχόντων τους», είπε ο Κοέν. «Φοβόντουσαν πολύ να πάνε στα καταφύγια».

Άλλα άτομα που χρειάζονται ένα καταφύγιο διστάζουν να πάνε σε ένα λόγω της βίας που μπορεί να συναντήσουν εκεί, είπε.

«Αυτό είναι που με κάνει να κλίνω προς το να θέλω οι άνθρωποι να έχουν δικά τους δωμάτια», είπε. «Τουλάχιστον υπάρχει κάποια ασφάλεια εκεί, υπάρχει μια πόρτα εκεί. Πηγαίνεις εκεί, είτε είσαι άγαμος είτε ζευγάρι είτε οικογένεια, και κλείνεις αυτήν την πόρτα και υπάρχει λίγη ασφάλεια εκεί».

Ο σύμβουλος Misha Delight συμφώνησε.

«Εκτιμώ ιδιαίτερα τις δηλώσεις του συμβούλου Κοέν σχετικά με το απόρρητο και την ασφάλεια της ύπαρξης κρεβατοκάμαρων για οικογένειες και μη αποθήκευσης ατόμων σε μεγάλα ανοιχτά, ακόμη και 50 κλινών, δωμάτια», είπε ο Delight. «Καταλαβαίνω ότι η στέγαση είναι στέγαση και είναι μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά νομίζω ότι πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι έχουν αξιοπρέπεια και ιδιωτικότητα, επειδή τα καταφύγια πρέπει να είναι κάτι περισσότερο από ένα μέρος για ύπνο».

Σε ένα εργαστήριο τον Δεκέμβριο για τα καταφύγια αστέγων, οι δημοτικοί σύμβουλοι και το προσωπικό της πόλης συνέταξαν απαιτήσεις για τα καταφύγια που λειτουργούν στην πόλη, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών επιτόπου ασφάλειας, ψυχικής υγείας και κατάχρησης ουσιών, μεταφραστών και μεταφοράς.

Το Κέντρο Ανάπτυξης Νέων Lengthy Creek στην οδό Westbrook αναφέρθηκε επανειλημμένα από τους δημοτικούς συμβούλους ως πιθανή τοποθεσία για ένα καταφύγιο με ορισμένες από τις υποδομές ήδη σε ισχύ. Ωστόσο, επειδή βρίσκεται σε κρατική γη, είπε ο διευθυντής της πόλης Scott Morelli, η αλλαγή του χώρου για ένα καταφύγιο δεν θα επέτρεπε απαραίτητα να χτιστεί εκεί.

Στείλτε ερωτήσεις/σχόλια στους συντάκτες.

«Προηγούμενο

Επόμενο ”

κατατίθεται υπό: