Danbury, μη κερδοσκοπικός οργανισμός «κοντά» στον οικισμό για τη χρήση του ξενοδοχείου ως καταφυγίου αστέγων

ΑΝΜΠΟΥΡΥ – Η Επιτροπή Ζώνης της πόλης θα αποφασίσει την επόμενη εβδομάδα εάν θα συνάψει μια προτεινόμενη συμφωνία για τη διευθέτηση της αγωγής που υποβλήθηκε από έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό όταν το αίτημά του απορρίφθηκε να λειτουργήσει το πρώην μοτέλ Tremendous 8 ως μεταβατικό καταφύγιο για όσους αντιμετωπίζουν έλλειψη στέγης.

«Αυτή η πρόταση διευθέτησης που έχει υποβληθεί από το Pacific Home είναι στο σημείο όπου το προσωπικό της πόλης είναι έτοιμο να την παρουσιάσει στην Επιτροπή Ζώνης σε εκτελεστική συνεδρίαση, όπου θα εναπόκειται αποκλειστικά στην επιτροπή να αποφασίσει αν θα την εξετάσει ακόμη και πόσο μάλλον. υιοθετήστε το», είπε ο Dan Casagrande, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τον Danbury στην αγωγή.

Ο διακανονισμός, οι λεπτομέρειες του οποίου δεν έχουν αποκαλυφθεί, θα τερματίσει μια δικαστική διαμάχη για το μοτέλ Tremendous 8 που διαχειρίζεται η Pacific Home. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός του Stamford μήνυσε τον Danbury το 2021, αφού η Επιτροπή Ζώνης αποφάσισε ότι το να γίνει μόνιμη κατοικία για όσους είναι άστεγοι «μπορεί να έχει επιζήμιες επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, την ευημερία και την ασφάλεια των κατοίκων και των επιχειρήσεων της γύρω περιοχής και θα μπορούσε να μειώσει την περιουσία αξίες.”

Οι δύο πλευρές που φτάνουν «αρκετά κοντά» σε μια εξωδικαστική συμφωνία έρχονται καθώς το Δημαρχείο προωθεί μια περίπλοκη συμφωνία με την Pacific Home για την αγορά ενός κτιρίου κοιτώνα και τη λειτουργία του ως καταφύγιο 20 κλινών με αντάλλαγμα την παροχή στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό όλων των αδειών πρέπει να μετατρέψει το μοτέλ των 86 δωματίων σε «όχι λιγότερες από 40 μονάδες μόνιμων προσιτών υποστηρικτικών κατοικιών».

Μια συνάντηση των ηγετών της πόλης και των επικεφαλής των τμημάτων σχετικά με την προτεινόμενη συμφωνία με το Pacific Home είχε προγραμματιστεί την Τρίτη το βράδυ.

Ο Casagrande την Τρίτη δεν σχολίασε τη σχέση μεταξύ της προτεινόμενης εξωδικαστικής συμφωνίας που θα εξετάσει η Επιτροπή Ζώνης μόλις στις 28 Φεβρουαρίου και της συμφωνίας που ο δήμαρχος Dean Esposito ενθαρρύνει το Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει με το Pacific Home.

«Τα δύο ζητήματα σχετίζονται, αλλά δεν εξαρτώνται το ένα από το άλλο», είπε ο Casagrande. «Αυτό είναι όσο μπορώ να φτάσω».

Ένας δικηγόρος του Pacific Home δεν θα σχολιάσει.

«Δεν θέλω να προλάβω τον εαυτό μου», είπε ο δικηγόρος Timothy Hollister την Τρίτη.

Σε νομικό σημείωμα την περασμένη εβδομάδα, ο Χόλιστερ ζήτησε χρόνο από έναν δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου της πολιτείας, επειδή «τα μέρη στην υποκείμενη συμφωνία είναι αρκετά κοντά σε συμφωνία», η οποία θα μπορούσε να επιτευχθεί στα μέσα Μαρτίου.

Το πώς και το πότε θα συμφωνήσουν οι δύο πλευρές μένει να φανεί. Η διαφωνία έφτασε στο αποκορύφωμά της τον Νοέμβριο του 2021, όταν μετά από 17 ώρες έντονης δημόσιας ακρόασης η Επιτροπή Ζώνης καταψήφισε το μακροπρόθεσμο σχέδιο της πόλης για τη στέγαση των ανθρώπων που βιώνουν έλλειψη στέγης.

Εν τω μεταξύ, το ρολόι χτυπάει. Η εντολή έκτακτης ανάγκης του κυβερνήτη Ned Lamont από την εποχή του COVID-19 που επιτρέπει σε άτομα που αντιμετωπίζουν έλλειψη στέγης να λένε στο μοτέλ Tremendous 8 χωρίς άδεια χωροθέτησης λήγει στα τέλη Ιουνίου.

Σε απάντηση, η πόλη καταρτίζει ένα σχέδιο για όσους αντιμετωπίζουν έλλειψη στέγης που περιλαμβάνει το πρόσφατα άνοιξε Κέντρο Υποστήριξης Danbury στο 41 New St., το οποίο έχει χωρητικότητα 20 ανδρών και γυναικών, και την προτεινόμενη νέα συνεργασία στην οποία θα αγόραζε το Pacific Home και διευθύνει το κτίριο του κοιτώνα 20 κρεβατιών στην Spring Avenue.

Ο Casagrande είπε ότι οποιοσδήποτε διακανονισμός εξετάζεται από την Επιτροπή Ζώνης θα υπόκειται σε δημόσια ακρόαση, με όλες τις λεπτομέρειες της εξωδικαστικής συμφωνίας να είναι διαθέσιμες στο κοινό.